Starta lantbruk med app?

Är du igång att starta upp ett lantbruk eller har du kanske planer på att göra det? I så fall kan det vara bra att känna till vilka olika typer av hjälpmedel som finns att tillgå. Exempelvis kan man utnyttja de moderna och tekniska lösningar som finns i form av appar.

Hur en app kan hjälpa dig med lantbruket

Det är mycket som man behöver för att kunna driva ett lantbruk på ett bra sätt. Man behöver traktorer och andra fordon för att kunna frakta djur, hö och andra tunga saker som kan vara svåra att flytta för hand. Men man behöver även mindre redskap och hjälpmedel i form av trädgårdsredskap med mera. Utöver det behöver man en stor dos av kunskap för att veta vad man ska göra, hur och när. Men ibland kan det vara svårt att veta hur allt ska skötas. Då kan man ta hjälp av modern teknik, som appen Planta. Den har koll på vilka växter du har hemma på gården och hur de ska skötas. Besök deras hemsida Getplanta för att skaffa appen. Med hjälp av den kan du både ta hand om befintliga växter som du redan har på gården samt utöka din kollektion och känna dig trygg med vetskapen om att du kommer kunna sköta dina nytillkomlingar.

Gör det enkelt för dig

Varför krångla till det? Det är alltid bäst att göra det enkelt för sig om man kan. När det kommer till blommor på gården kan det vara mest lämpligt att odla växter som är perenner och som i stort sett sköter sig helt själva. En perenn är nämligen en växt som kommer tillbaka varje år utan att man behöver göra något och den är oberoende av hur växtförhållandena är från år till år. Den är även väldigt motståndskraftig mot mycket regn och mycket torka, vilket innebär att den kräver ytterst lite skötsel och omsorg. Ettåriga växter, som penséer och lobelior kräver däremot mycket omsorg för att de ska klara sig under den enda sommaren som de blommor. Men att springa och passa blommor kan ta värdefull tid från djuren. Ha några enstaka ettåriga växter, men fokusera mest på perenner när du ska plantera något eller anlägga en trädgård som lantbrukare.