Ta en paus från det stressiga lantbrukslivet med stjärnskådning

De flesta som jobbar med lantbruk har en sak gemensamt. De vill leva nära naturen, arbeta med djur och ägna sig åt små- eller storskalig odling. Det kan förvisso låta idylliskt, men kan även vara en väldigt stressig tillvaro där du ibland behöver en paus.

När du arbetar med lantbruk befinner du dig ofta långt ifrån stadens ljus och larm. Har du tänkt på att det ger perfekta förutsättningar för stjärnskådning? Allt du behöver göra är att införskaffa en bra stjärnkikare, sen är det bara att sätta igång och beundra det fantastiska skådespel som kvällshimlen ger. Även en stressad lantbrukare måste ha en trevlig hobby som ger avkoppling.

Att studera stjärnhimlen är meditativt

Rubrikerna talar sitt tydliga språk, att vara lantbrukare är stressigt. I Lantbrukets affärstidning kan du läsa om den stress en försenad utsädesleverans kan innebära för en lantbrukare. När du är lantbrukare lever du dessutom med ditt arbete 24 timmar om dygnet, något som gör det nödvändigt att kunna koppla bort. Att studera stjärnorna och lära sig om stjärnhimlen kan ge en stunds välbehövlig mindfulness mitt i alla bestyr. I Svenska dagbladet kan du läsa en artikel om hur mindfulness och välbefinnande till och med kan ge ett längre liv. Du som driver eget behöver verkligen ta hand om dig själv för att kunna hålla länge och klara av att ta hand om gård och djur.

Perfekt hobby för hela familjen

Stjärnskådning är en hobby som passar nästan alla, därför är det perfekt att involvera hela familjen. Låt till exempel barnen lära sig olika stjärnbilder och sedan försöka hitta dem på kvällshimlen. Att göra saker tillsammans är ytterligare en av de saker som är viktiga för att må bra.