Tidningen Land – mer än bara lantbruk

När tidningen Land utkom för första gången under år 1971 blev den genast en sensation. Framgångarna var så stora att tidningens chefredaktör, Håkan Rydén, redan samma år mottog Stora Journalistpriset och det var mer än någon hade vågat hoppas på.

Två tidningar

Land var nämligen lite av en chansning. Den var Lantbrukarnas Riksförbunds medlemstidning som utkom en gång i veckan och den hade det svåra uppdraget att vilja kombinera lantbruksrelaterade ting samtidigt som den försökte vända sig till hela lantbrukarfamiljen. Detta löstes genom att tidningen i själva verket kom att bestå av två tidningar.

Tidningsinnehållet

Självfallet innehöll tidningen ett klassiskt innehåll för lantbrukare som artiklar rörande lantbrukspolitik liksom diverse annonser och prisnoteringar på köttdjur med mera. Det nya med den tudelade tidningen var att den nu även fylldes med bakning, sömnad, trädgårdsskötsel och dylika ting som ofta intresserade kvinnan i hushållet. Håkan Rydén själv är övertygad om att det var genom kvinnorna som tidningen fick sin popularitet.

Tidningen idag

Än idag är Land en mycket uppskattad tidning och den håller fortfarande kvar vid sin tradition av att rikta sig till hela familjen. Odlingstips, recept, intressanta intervjuer och korsord fyller ännu sidorna.